Paradoxul pragului de vaccinare pentru personalul din școli: comună din Sibiu fără niciun caz de coronavirus, elevi forțați să treacă la cursuri online. Situația similară din Marginea, Suceava, întâmpinată cu proteste

Pragul de vaccinare de 60% impus personalului din școli pentru reluarea cursurilor față în față a dus la situații absurde. În comuna Jina din Sibiu, nu este înregistrat niciun caz de coronavirus. Dar, pentru că sunt puțini profesori imunizați, copiii nu pot merge la școală. La Marginea, în Suceava, unde incidența COVID este sub 1 la mie, elevii și părinții au protestat față de impunerea acestei condiții. Ministrul Educației propune ca regula să se schimbe de săptămâna viitoare în localitățile cu incidența mai mică de 3 la mie.

08 Noiembrie 2021, 18:51 (actualizat 08 Noiembrie 2021, 21:12) Știrile TVR |

Profesorul de educație fizică Ovidiu Rusu, din comuna Jina, Sibiu, și-a început astăzi orele în fața laptopului. El s-a vaccinat tocmai pentru a se putea întâlni cu elevii față în față în sala de sport. Ca el sunt, însă, numai 20% dintre profesorii școlii. Așa că toți cei peste 500 de elevi au rămas acasă. Asta deși nu e nimeni infectat cu coronavirus în comună.

Nu toți copiii din comună pot participa la orele online. Mulți nu au telefon sau internet, așa că se joacă pe stradă toată ziua.

Pentru copiii din Jina, lucrurile nu se vor schimba prea curând. Profesorii se lasă greu convinși să se vaccineze.

La Marginea, în județul Suceava, părinții au protestat alături de copii, în curtea Liceului tehnologic "Vasile Gherasim".

Și acolo se fac doar cursuri online, deși în comună rata de infectare este sub 1 la mie.

Aproape jumătate din personalul liceului este vaccinat, iar părinții spun că procentul ar fi urcat dacă Ministerul Educației ar fi anunțat din timp pragul de 60% pentru începerea cursurilor față în față.

Institutul național de sănătate publică nu a fost consultat atunci când a fost decis pragul de 60% vaccinare pentru personalul din școli.

Ministrul Educației vrea acum să renunțe la criteriul vaccinării cadrelor didactice în localitățile în care incidența este sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Dacă va fi adoptată această hotărâre, elevii și copiii de grădiniță din aceste localități se vor putea întoarce în clase de săptămâna viitoare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 8°C
IASI 5°C 5°C
CLUJ 5°C 5°C
CONSTANTA 9°C 8°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI