Paradox britanic: depozitele din rafinării pline, benzină lipsă la pompă. Explicația: nu are cine să transporte combustibilul. Armata, luată în calcul ca soluție la criză

24 septembrie 2021, 19:55

Sunt cozi de kilometri și, nu de puține ori, chiar când le vine rândul, clienții au surpriza să se termine benzina chiar în fața lor.

„Nu e nicăieri combustibil. Am fost la două benzinării, nimic. E clar că e criză, peste tot pe unde am fost – anunţul galben că nu e combustibil”.

Benzina lipsește pentru că nu are cine să o transporte. Deficitul de șoferi de cisterne e de 100 de mii de oameni.

Dacă e cazul, guvernul nu va ezita să recurgă la armată pentru a conduce cisternele.

Grant Shapps, ministrul Transporturilor, Marea Britanie:Nu e criză de combustibil, depozitele din rafinării sunt pline. E criză de şoferi, iar aceasta e o problemă globală. (…) În privinţa unui eventual rol al armatei, sigur că da, dacă ajută, aduc armata„.

Guvernul britanic speră că tot mulți dintre șoferii europeni stabiliți în Regat înainte de ieșirea din Uniunea Europeană își vor lua categoria care să le permită să conducă cisterne.

Potrivit estimărilor din presă, circa 40 de mii de persoane începuseră examenele și formalitățile pentru această categorie, însă, din cauza pandemiei, luni de zile cursurile au fost suspendate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă