Paradisul sălbatic de la Corbu, în pericol. Zeci de case urmează să fie ridicate în zona protejată

29 ianuarie 2022, 19:17

Plaja din zona Corbu a fost ani de zile preferata turiștilor care căutau să fugă de aglomerație și să se bucure de tot ce are de oferit natura.

”Până în urmă cu trei luni, întreaga zonă din spatele meu era una sălbatică și era considerată un paradis de către turiști. Acum, însă, se construiesc 18 imobile cu parter și un etaj, care vor schimbă peisajul în zonă și vor fi gata, cel mai probabil, până la începutul sezonului estival”, relatează corespondentul TVR. Investitorii au obținut toate avizele necesare pentru a construi în zona. Clădirile sunt paralele cu linia apei, la o distanță de 160 de metri și vor dispune de zeci de apartamente. Reprezentanții Administrației Biosferei Delta Dunării spun că zona în care se construiește se suprapune parțial cu cu teritoriul Rezervației Biosferei, însă nu există riscuri pentru mediu.

”ARBDD a avizat proiectul respectiv în anul 2020, iar din documentele care au stat la baza avizului reieşea că prin construcţia respectivă nu va fi un impact semnificativ asupra speciilor şi habitatelor din zonă”, spune Atena Groza, guvernator ARBDD.

”Dintotdeauna noi ne-am dorit și ne dorim și domnul primar se ocupă de această problema personal că să luăm avizele să transformăm în stațiune frumoasă”, spune viceprimarul comunei Corbul.

Activiștii de mediu spun însă că dezvoltarea imobiliară va produce un dezastru de mediu.

”EcoCivica a introdus acțiune în instanța pentru suspendarea autorizației și lucrărilor care se desfășoară acolo și după aceea pe fondul cauzei să vedem toate avizele și actele și să le atacăm. Și aici este problema să vedem cum au intrat în posesia acelor terenuril din domeniul public al statului”, spune Dan Trifu, președintele Fundației Coaliției Natura 2000.

Cele mai multe terenuri din proximitatea plajei Corbu sunt în proprietate privată și în următorii ani numărul construcțiilor din zonă ar putea crește.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite