Parade gay în marile orașe ale lumii, în luna toleranței

12 iunie 2022, 16:17

Zeci de mii de oameni au ocupat centrul Romei, pentru parada minorităților sexuale. A fost a 25-a ediție a evenimentului și prima fără restricțiile din pandemie. S-a cântat, s-a dansat și s-au transmis mesaje de toleranță, iubire, dar și împotriva războiului din Ucraina. Participanții au oferit și un tribut legendarei cântărețe și prezentatoare tv Raffaella Carra, foarte apreciată de comunitatea gay și care a murit anul trecut.

Și Viena a fost ieri colorată în culorile curcubeului. Peste 100.000 de oameni, potrivit cifrelor poliției, au ieșit la parada gay organizată în centrul istoric al capitalei Austriei.

După 2 ani de Covid și fără evenimente publice, reluarea paradei minorităților sexuale a scos mii de oameni în stradă la Kathmandu, capitala Nepalului.

Atitudinile în Nepal față de minoritățile sexuale s-au schimbat în istoria recentă, mai ales după încheierea războiului civil în 2006, și abolirea, 2 ani mai târziu, a monarhiei feudale. Anul trecut, pentru prima oară minoritățile sexuale au fost incluse în recensământul populației Nepalului, într-un gest de creștere a vizibilității acestei comunități.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă