Corespondenţă de la Paris

Paradă militară pe Champs Élysées, de Ziua Naţională a Franţei. Preşedintele Macron a fost fluierat, dar şi aplaudat

Ziua Națională a Franței a început cu celebra defilare de pe bulevardul Champs Élysées. Franța a arătat lumii ce are mai bun în materie de tehnică militară. Șefi de state și de guverne, înalți oficiali, parizieni, dar și foarte mulți turiști au asistat la paradă. Președintele Macron a fost deopotrivă fluierat și aplaudat. Corespondentul nostru la Paris, Mihaela Antoche, relatează.

14 Iulie 2019, 14:28 (actualizat 14 Iulie 2019, 17:27) |

Președintele Emmanuel Macron a deschis parada cu trecerea în revistă a trupelor, alături de șeful statului major, de-a lungul celebrului bulevard Champs Élysées.

Câteva « veste galbene », aflate în public, l-au fluierat pe șeful statului francez și i-au cerut demisia.

Parada militară a fost deschisă de spectacolul oferit de patrula aeriană franceză.

Au urmat inovațiile în tehnologie - robotul folosit de pompieri la stingerea incendiului de la Catedrala Notre-Dame și « soldatul zburător » sau infanteristul viitorului.

Forțele speciale, militarii trupelor terestre, membrii inițiativei europene de intervenție, școlile de ofițeri și de subofițeri au defilat de la Arcul de Triumf până la Concorde.

Cu o precizie milimetrică, de 88 de pași pe minut, au defilat soldații Legiunii Străine.

Drone, elicoptere, tancuri, trupe motorizate, regimentul de cavalerie al gărzii republicane au completat parada militară, desfășurată sub semnul inovației și al Europei.

Cancelarul german Angela Merkel, care a afișat o stare mai bună de sănătate, lideri europeni, delegații oficiale au asistat la paradă din tribuna oficială.

Mii de francezi și turiști, care au venit special la Paris pentru acest eveniment, s-au bucurat de spectacolul de pe bulevardul Champs Élysées.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI