Paradă impresionantă la Madrid, de ziua națională. Ziua Hispanității unește și milioane de români vorbitori de spaniolă

12 octombrie 2022, 18:43

Regii Spaniei au prezidat cea mai mare paradă de până acum, la care au participat mii de forțe terestre și sute de vehicule militare. Cerul a fost brăzdat de aproape o sută de aeronave și elicoptere.

12 octombrie 1492 a fost și ziua în care Cristofor Columb a descoperit America, iar civilizația hispanică s-a extins pe toate continentele. Astăzi hispanitatea include 23 națiuni.

Peste 300 de milioane de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Hispanității. Printre ei se află și peste un milion de români stabiliți în Peninsula Iberică. Fie că muncesc sau studiază aici, toți vorbesc zilnic limba spaniolă, după cum relatează Oana Dobrescu, corespondentul TVR în Spania.

”Sunt din Iași, România, și studiez Administrarea Afacerilor în Valencia”, ne-a spus Andreea Amihăiesei.

Ioana și Marius au un bar cu specific spaniol. Au învățat să gătească mâncăruri tradiționale, iar din meniul de astăzi nu lipsește paella.

Este foarte bună! Delicioasă! Iar sosul de usturoi este perfect. O minunăție de paella! Au reușit să capteze toată savoarea de aici, de pe meleagurile noastre”, spune o clientă.

Când i-am cunoscut pe Marius și pe Ioana am crezut că sunt spanioli pentru că o mare calitate a românilor este să învețe foarte bine limbi străine. În Spania este tradițional, de Ziua Hispanității, „el tapeo” (n.r. gustări), tipica tortilla de cartofi, pe care o gătesc extraordinar, crochete, hamsii”, povestește un localnic.

De ziua lor, spaniolii s-au bucurat de o zi liberă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă