Paradă de Ziua Națională a Franței. Peste 6.300 de militari au defilat pe bulevardul Champs-Elysees

Paradă militară în Franța
Paradă militară în Franța
14 iulie 2022, 11:52

Militarii români au fost printre primii care au defilat pe Bulevardul Champs-Élysées, cu ocazia ceremoniilor dedicate Zilei Naționale a Franței.

Cei 12 soldați români au mers în pas de defilare alături de alți colegi ai lor din țări membre NATO, care asigură securitatea flancului estic al Alianței.

De altfel, președintele Macron a postat pe Twitter chiar în timpul ceremoniei un mesaj prin care saluta trupele franceze care sunt prezente și în România.

Și președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de felicitare tot pe Twitter.

Președintele Franței a trecut în revistă trupele pregătite pentru defilare, la bordul unui vehicul militar, alături de șeful de Stat Major al armatei. Au urmat onorul și intonarea imnului Franței.

După aceste momente solemne, președintele francez a urcat în tribuna oficială, de unde a urmărit parada alături de alți oficiali francezi și de invitații străini.

Spectacolul a fost deschis de o fanfară a Brigadei bretone de marină.

Ziua de 14 Iulie marchează aniversarea asaltului asupra închisorii Bastilia, din Paris, în 1789, moment care a declanșat Revoluția franceză.

Ediția din acest an a fost dedicată Ucrainei, țară mult încercată în ultimele luni de război.

Deviza din acest an a fost „Să dăm mai departe flacăra”, cu referire la flacăra rezistenţei franceze, la legătura dintre stat şi armată, dar şi la flacăra olimpică în perspectiva Jocurilor Olimpice pe care Parisul le va organiza peste 2 ani.

Peste 6.300 de militari au trecut în pas de defilare pe Bulevardul Champs Élysées, iar 64 de avioane, 25 de elicoptere, 221 de vehicule şi 220 de cai ai Gărzii Republicane au completat festivitatea.

Un important dispozitiv de securitate a fost mobilizat, iar toate staţiile de metrou şi magazinele pe bulevardul Champs Élyées au fost închise.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite