„Păpușa de fier” a lui Putin deviază de la linia propagandei ruse. Bulversare în studioul Rusia-1. „Amăgirea de sine nu duce nicăieri”

Foto: Captură video
Foto: Captură video
20 septembrie 2022, 13:24

Scânteia a reprezentat-o subiectul înfrângerii rușinoase suferite recent de forțele ruse în regiunea Harkov. La un moment dat, unul dintre invitații din platou, profesorul universitar Maxim Kazanin, comentând despre ultima reunire a liderilor militari ai NATO ce a avut loc la Tallinn, spune că „toți acești oameni nu au fost niciodată pe câmpul de bătălie în timpul întregii lor cariere militare”.

„Iertați-mă, dar oamenii vă ascultă chiar acum. Ce ar trebui să creadă?”, intervine Skabaeva, vorbind apoi cu tentă ironică despre liniile propagandistice ale Kremlinului: „că ucrainenii nu au independență, că americanii le-au direcționat contraofensiva, că americanii înșiși sunt vai de capul lor”.

În replică, Kazanin spune că teritoriile recapturate de ucraineni nu reprezintă o străpungere majoră a frontului fiindcă „nu a produs cu adevărat niciun fel de rezultate” și că „tehnologia europeană și americană nu i-a ajutat în realitate deloc”.

Moment în care Olga Skabaeva îl contrazice: „Niciun fel de rezultate bune, dar 3.800 de kilometri pătrați pe care Rusia îi controla nu mai sunt sub controlul Federației Ruse, chiar dacă dumneavoastră spuneți că americanii sunt necalificați”. Apoi, prezentatoarea subliniază cu o urmă de sarcasm: „Acest lucru este trist.”

Maxim Kazanin pare consternat de replicile tăioase Skabaevei și începe să răsfoiasă foile de pe pupitru în căutarea unui răspuns. „Cea mai mare parte a acelui teritoriu a fost într-o zonă gri”, explică el, însă Olga Skabaeva îl întrerupe: „În ultimul timp am decis că trebuie să învățăm să ne recunoaștem greșelile, dacă au fost făcute. Trebuie să tragem concluziile adecvate, dacă este posibil. Greșelile ar trebui imediat corectate în loc să continuăm să pretindem că «ce ne pasă nouă de acei ucraineni, ha, nu aveam nevoie de Izium, Balakleia nu ne interesează, nici Kupiansk»”.

„Trebuie să tragem concluzii și să nu ne mințim singuri niciodată. Amăgirea de sine nu duce nicăieri”, insistă Olga Skabaeva. „Nu a fost o minciună, a fost o greșeală de calcul. Forțele inamice au profitat de acest calcul greșit”, răspunde Kazanin.

„Păpușa de fier” îi aruncă însă o nouă replică tăioasă: „Oamenii se uită la noi, ar trebui să îi respectăm. Ei așteaptă adevărul din partea noastră. Armele americane sunt numai bune. Blocul NATO este puternic, întreaga lume occidentală s-a aliat împotriva noastră, există o mulțime de specialiști [de partea ucrainenilor], ei au reușit în regiunea Harkov. Haideți să nu pretindem că armele lor sunt așa și-așa. Trebuie să mergem înainte, mizele sunt foarte ridicate. Oamenii au nevoie de adevăr. Haideți să nu pontificăm că HIMARS-urile americane nu sunt o amenințare, ele sunt! Și lovesc zonele în eliberarea cărora am depus numeroase eforturi.”

Comentariul Olgări Skabaeva instituie tăcerea în rândul invitaților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite