Papa Francisc şi-a exprimat sprijinul pentru catolicii din China: Dedic un gând special tuturor celor care suferă, preoţi şi credincioşi

Papa Francisc
Papa Francisc
24 mai 2023, 13:45

„Astăzi este Ziua Mondială de Rugăciune pentru Biserica Catolică din China”, a declarat papa argentinian după audienţa sa generală.

„Vreau să-mi exprim sprijinul pentru fraţii şi surorile noastre din China, împărtăşindu-le bucuriile şi speranţele. Dedic un gând special tuturor celor care suferă, preoţi şi credincioşi, pentru ca aceştia să găsească consolare şi încurajare în comuniunea şi solidaritatea Bisericii Catolice universale”, a adăugat papa Francisc.

În octombrie, Vaticanul şi regimul comunist de la Beijing şi-au reînnoit pentru doi ani acordul lor istoric semnat în 2018 cu privire la problema spinoasă a numirii episcopilor în China.

Însă, la sfârşitul lunii noiembrie, Vaticanul şi-a exprimat „surpriza” şi „regretele” după numirea unui episcop într-o dieceză din China nerecunoscută de Sfântul Scaun, considerând că acest lucru a încălcat acordul din 2018, reînnoit prima dată în 2020.

Acest acord, al cărui conţinut nu a fost făcut public, are drept scop să reunească catolicii chinezi împărţiţi între Bisericile oficiale şi cele subterane, oferind totodată papei ultimul cuvânt în numirea episcopilor.

În patru ani, textul a provocat nemulţumire în interiorul Bisericii, unii văzând în el un control al Beijingului asupra celor aproximativ 10 milioane de catolici din ţară, unde biserici au fost distruse, în timp ce restricţiile asupra libertăţii religioase sunt în continuare criticate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite