Papa Francisc s-a rugat pentru victimele pandemiei, îngropate laolaltă în gropi comune

Papa Francisc s-a rugat, joi, pentru cei decedaţi în timpul pandemiei de coronavirus, în timpul slujbei matinale pe care o oficiază zilnic în capela reşedinţei sale din Casa Santa Marta. Rugăciunile Suveranului Pontif s-au îndreptat mai ales spre cei anonimi "pe care i-am văzut îngropaţi laolaltă în gropi comune", relatează EFE.

30 Aprilie 2020, 16:48 (actualizat 30 Aprilie 2020, 17:09) Știrile TVR |
Papa Francisc

"Să ne rugăm azi pentru cei decedaţi, pentru cei care au murit în pandemie; mai ales pentru acei morţi - să spunem - anonimi. Am văzut fotografii cu gropi comune. Multe...", a spus Papa.

Sfântul părinte a dedicat slujbele matinale din Casa Santa Marta, celebrate în aceste zile fără credincioşi şi transmise în direct de mediile vaticane, celor afectaţi de pandemia de coronavirus şi de efectele tragice asupra economiei.

Papa a menţionat pe Twitter că la 1 Mai Biserica Catolică îl celebrează pe Sfântul Iosif, protectorul muncitorilor, şi s-a rugat pentru persoanele devenite victime ale şomajului din cauza pandemiei.

Meşterul tâmplar Iosif a făcut din munca sa un act de iubire şi slujire a lui Iisus şi a Mariei, colaborând şi contribuind, prin munca sa, la realizarea planului lui Dumnezeu. Graţie atelierului său de lucru, unde îşi exercita meseria împreună cu Iisus, sfântul Iosif a apropiat munca omului de misterul răscumpărării.

"Fie ca Domnul să fie călăuza celor nevoiaşi şi urmându-i îndemnul să-i ajutăm", a spus Papa.

Papa Francisc a explicat, în liturghia de joi, că "a fi misionari nu înseamnă a face prozelitism, ci a fi martorii unei convertiri, deoarece Dumnezeu este singurul care atinge sufletul oamenilor".

Papa Francisc: "Să ne rugăm ca Domnul să binecuvânteze muncă noastră şi să fie martorul rugăciunilor noastre cu ajutorul cărora oamenii vor fi atraşi spre Iisus".

(sursa: Agerpres)

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI