Papa Francisc s-a rugat pentru cei afectați de noul coronavirus. Suveranul pontif a transmis binecuvântarea Urbi et Orbi

Momente unice la Vatican, în Piaţa Sfântul Petru. Într-un gest fără precedent, Papa Francisc s-a rugat într-o piaţă goală pentru sfârșitul pandemiei, pentru cei bolnavi, pentru sănătate personalului din prima linie. "Singuri ne scufundăm. Avem nevoie de Dumnezeu aşa cum navigatorii din Antichitate aveau nevoie de stele", a spus Suveranul Pontif. Sfântul Părinte a transmis și binecuvântarea Urbi et Orbi, eveniment care se petrece în mod normal doar în ziua alegerii sale ca urmaş al Sfântului Apostol Petru, în ziua de Paște și în ziua de Crăciun.

28 Martie 2020, 14:35 (actualizat 28 Martie 2020, 14:38) |
Papa Francisc, rugciune în vreme de pandemiep
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

O rugăciune sublimă, într-o piață pustie, sub o ploaie continuă.

“Neguri dense s-au îngrămădit deasupra pieţelor noastre, deasupra străzilor şi oraşelor noastre; au pus stăpânire pe vieţile noastre întrerupând totul cu o tăcere asurzitoare şi cu un gol dezolator, care paralizează totul la trecerea sa. Îl simţim în aer, se citeşte în privirile şi gesturile. Ne-am trezit înfricoşaţi şi rătăciţi.”

„Noul coronavirus ne-a pus pe toți în aceeași barcă”. Papa i-a îndemnat pe credincioși să vadă criza ca pe un test de solidaritate și de redescoperire a valorilor esențiale.

„Avem nevoie de Dumnezeu așa cum navigatorii din Antichitate aveau nevoie de stele”, a spus Suveranul Pontif. Ancora, mintuire, vindecare, îmbrățișare, speranța și furtuna, sunt câteva dintre cuvintele cheie ale unui mesaj istoric în vremuri de criză.

“Ne-am dat seama că suntem în aceeaşi barcă, toţi fragili şi dezorientaţi, dar în acelaşi timp importanţi şi necesari, chemaţi să rămânem împreună, având toţi nevoie să ne aducem mângâiere unii altora”.

Crucifixul minunilor s-a ntors în faţa Basilicii Sfântul Petru. Alături de Statuia din lemn, din secolul al 15-lea, în piața goală a fost adusă şi icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Au fost folosite şi în procesiunile de pe vremea în care ciuma a lovit Roma.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 0°C 2°C
IASI -3°C -3°C
CLUJ -6°C -6°C
CONSTANTA -1°C -2°C
CRAIOVA 0°C 2°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI