Papa Francisc s-a întâlnit cu soțiile a doi apărători ucraineni care luptă la Azovstal. Mesajul lor: „Vă rugăm, nu-i lăsați să moară!”

11 mai 2022, 17:40

Cele două femei au declarat că soții lor sunt soldați în Batalionul Azov și se află în adăposturile subterane din Mariupol, respingând zi de zi atacurile rusești.

Sunteți ultima noastră speranță, sper că puteți să le salvați viața, vă rugăm, nu-i lăsați să moară„, i-a spus Kateryna Prokopenko Papei.

Femeile i-au scris Papei Francisc de curând, iar mesajul lor a fost transmis de ambasadorul Ucrainei la Roma. Au fost surprinse când au primit invitația din partea Vaticanului la audiența generală săptămânală a Suveranului Pontif.

„I-am povestit Papei Francisc despre soții noștri, despre soldații răniți, despre morții care nu pot fi îngropați. I-am cerut ajutorul, să intervină în acest război și să ne ajute cu garantarea unui coridor umanitar”, a declarat Yulia Fedosiuk, în vârstă de 29 de ani.

„Soldații noștri așteaptă să fie evacuați într-o țară terță și vor depune armele”, a adăugat ea. Femeile au menționat Elveția și Turcia ca posibilități de țară terță, dar nu au dat alte detalii.

Cele două au pomenit despre lipsa de hrană și de medicamente, au povestit despre condițiile disperate și dezastruoase din uzină.

Fedosiuk a precizat că Papa Francisc părea să fie foarte bine informat despre situația din Ucraina. El le-a răspuns că va face tot ce îi stă în putere și că se va ruga pentru ucraineni.

Yulia și Kateryna au făcut mai multe apeluri la găsirea unei soluții pentru salvarea militarilor de la Azovstal. „Și viețile soldaților contează, nu doar ale civililor”, a declarat Yulia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite