Papa Francisc: ''Nu trebuie să-l căutăm pe Dumnezeu în vise şi imagini de măreţie şi putere''

Dumnezeu nu trebuie căutat "în vise şi imagini de măreţie şi putere", ci trebuie să fie recunoscut în oamenii "cu care ne întâlnim pe calea vieţii", i-a îndemnat papa Francisc pe credincioşii prezenţi duminică în Piaţa Sf. Petru din Vatican, relatează EFE.

22 August 2021, 15:39 (actualizat 22 August 2021, 15:41) |
Papa Francisc / FOTO: Captură YouTube

"Nu trebuie să-l căutăm pe Dumnezeu în vise şi imagini de măreţie şi putere, ci trebuie să-l recunoaştem în umanitatea lui Iisus şi, în consecinţă, în cea a fraţilor şi surorilor cu care ne întâlnim pe calea vieţii", a spus suveranul pontif în cuvântarea care a însoţit rugăciunea "Îngerul Domnului" de duminică.

"Dumnezeu s-a făcut trup şi sânge, s-a coborât pentru a deveni om, asemenea nouă, s-a smerit până la punctul de a lua asupra sa suferinţele şi păcatele noastre şi ne cere să-l cautăm nu înafara vieţii şi a istoriei, ci în relaţia cu Hristos şi cu fraţii", a adăugat papa Francisc.

"Şi în prezent revelaţia lui Dumnezeu în umanitatea lui Iisus poate provoca scandal şi nu este uşor de acceptat", a spus liderul de la Vatican, adăugând că "Iisus afirmă că adevărata pâine a mântuirii, ce transmite viaţa veşnică, este însăşi trupul său şi că, înainte de a respecta legi şi a împlini precepte religioase, pentru a intra în comuniune cu Dumnezeu este necesară trăirea unei relaţii reale şi concrete cu El".

Papa i-a sfătuit pe credincioşi să nu fie surprinşi dacă Iisus Hristos ne provoacă o "criză". Dimpotrivă, "ar trebui să ne îngrijorăm dacă nu ne provoacă o criză, pentru că este posibil să-I fi diminuat mesajul!".

"Haideţi să cerem harul de a ne lăsa provocaţi
", a conchis pontiful care, după rugăciunea "Îngerul Domnului", a salutat mai multe grupuri de credincioşi prezenţi în piaţă.

Sursa: Agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 14°C
IASI 12°C 11°C
CLUJ 9°C 4°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 10°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI