Papa Francisc: ”Nu trebuie să-l căutăm pe Dumnezeu în vise şi imagini de măreţie şi putere”

Papa Francisc
Papa Francisc
22 august 2021, 15:39

„Nu trebuie să-l căutăm pe Dumnezeu în vise şi imagini de măreţie şi putere, ci trebuie să-l recunoaştem în umanitatea lui Iisus şi, în consecinţă, în cea a fraţilor şi surorilor cu care ne întâlnim pe calea vieţii„, a spus suveranul pontif în cuvântarea care a însoţit rugăciunea „Îngerul Domnului” de duminică.

„Dumnezeu s-a făcut trup şi sânge, s-a coborât pentru a deveni om, asemenea nouă, s-a smerit până la punctul de a lua asupra sa suferinţele şi păcatele noastre şi ne cere să-l cautăm nu înafara vieţii şi a istoriei, ci în relaţia cu Hristos şi cu fraţii”, a adăugat papa Francisc.

„Şi în prezent revelaţia lui Dumnezeu în umanitatea lui Iisus poate provoca scandal şi nu este uşor de acceptat”, a spus liderul de la Vatican, adăugând că „Iisus afirmă că adevărata pâine a mântuirii, ce transmite viaţa veşnică, este însăşi trupul său şi că, înainte de a respecta legi şi a împlini precepte religioase, pentru a intra în comuniune cu Dumnezeu este necesară trăirea unei relaţii reale şi concrete cu El”.

Papa i-a sfătuit pe credincioşi să nu fie surprinşi dacă Iisus Hristos ne provoacă o „criză”. Dimpotrivă, „ar trebui să ne îngrijorăm dacă nu ne provoacă o criză, pentru că este posibil să-I fi diminuat mesajul!”.

„Haideţi să cerem harul de a ne lăsa provocaţi
„, a conchis pontiful care, după rugăciunea „Îngerul Domnului”, a salutat mai multe grupuri de credincioşi prezenţi în piaţă.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite