Papa Francisc le cere cetățenilor să fie înțelegători față de deciziile guvernanților împotriva pandemiei de coronavirus

Papa Francisc
Papa Francisc
12 martie 2020, 12:33

Suveranul Pontif le-a cerut credincioşilor să se roage „pentru autorităţile nevoite de multe ori să ia decizii care nu sunt pe placul cetăţenilor”.

Mesajul a fost transmis cu prilejul slujbei de dimineaţă, pe care a oficiat-o în reşedinţa sa din Casa Santa Marta, retransmisă la televiziune pentru a putea fi văzută de oamenii plasaţi în carantină.

Papa Francisc a suspendat toate evenimentele religioase cu public, ca urmare a epidemiei de coronavirus care afectează Italia. Aici au fost înregistrate aproximativ 12.000 de cazuri. 827 de persoane au murit. 

Audienţa generală de miercuri şi rugăciunea Angelus au fost oficiate de Papa Francisc în interiorul Palatului Apostolic, în lipsa publicului, menţinându-se o distanţă de securitate faţă de ceilalţi prelaţi.

Slujba a fost retransmisă via internet şi televiziune.

Au fost închise publicului mai multe spaţii din cadrul Vaticanului, precum Bazilica şi Piaţa Sf.Petru, şi au fost suspendate vizitele „ad Limina Apostolorum” ale episcopilor din Franţa şi Brazilia, prevăzute zilele acestea.

În Cetatea Vaticanului a fost depistat un singur caz pozitiv de coronavirus, care a fost izolat la spitalul Gemelli din Roma.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite