Papa Francisc în România | Desfăşurare masivă de forţe cu măsuri stricte de securitate

29 mai 2019, 07:54

Administratorii și locatarii imobilelor aflate pe traseu au fost înștiințați că nu au voie să iasă la ferestre sau balcoane în timpul trecerii papamobilului.

Şcolile şi grădiniţele din Bucureşti vor fi închise vineri 31 mai. Iar joi, în perioada pregătirilor, vor fi închise şcolile din imediata apropiere a traseului oficial.

Agenţii SPP care vor fi în preajma Papei Francisc au fost deja  la Vatican. În urmă cu o lună au fost prezentaţi Sanctităţii Sale și binecuvântați de acesta.

O echipă a Ştirilor TVR îl va însoți în permanență pe Sfântul Părinte pe perioada călătoriei sale.

Fiecare dintre pelerinii care s-au înscris în parohii va primi un bilet cu  elemente de securitate detectabile la scanare, cu cod și serie unice.

Ei vor fi controlați corporal, înainte de a ajunge  în  zonele alocate. Pelerinii nu  trebuie să își aducă de acasă bagaje voluminoase, arme, obiecte contondente, brichete sau băuturi alcoolice.

În fiecare localitate unde va merge Papa sunt puncte de îndrumare şi informare, zone de parcare şi rute speciale de acces pentru participanţii la slujbe şi  pentru riverani.

Guvernul a autorizat Serviciul de Protecție și Pază să înregistreze papamobilele, după ce Vaticanul a solicitat ca autoturismele puse la dispoziția Sanctității Sale să aibă numărul de înregistrare unic folosit atât în țara sa, cât și în toate vizitele oficiale efectuate în alte țări.

Autorităţile române au  impus un embargou asupra măsurilor speciale de securitate care vor fi puse în aplicare în perioada 31 mai – 2 iunie, în timpul vizitei Papei Francisc. La Şumuleu Ciuc sunt aşteptaţi 300.000 de credincioşi, la Iaşi 100.000, iar la Blaj se estimează că vor fi 150.000 de oameni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite