Papa Francisc în Myanmar. 200.000 de oameni au asistat la o slujbă în aer liber

Pace şi reconciliere: a fost mesajul transmis de Papa Francisc în Myanmar cu ocazia unei slujbe în aer liber la care au asistat aproape 200.000 de oameni. Nici de această dată Suvernaul Pontif nu s-a referit direct la minoritatea musulmană din statul predominant budist şi care este victimă a ceea ce comunitatea internaţională numeşte "epurare etnică".

29 Noiembrie 2017, 16:10 (actualizat 29 Noiembrie 2017, 16:11) |

Papa Francisc a oficiat prima slujbă în aer liber în Myanmar, la Yangon, şi la care au asistat aproape 200.000 de oameni, o treime din comunitatea catolică din statul asiatic.

“Ştiu că Myanmar are rănile violenţei, vizibile dar şi invizibile. Tentaţia este să răspundem la aceste răni într-un fel vechi de când lumea, dar profund greşit. Credem că vindecarea vine prin furie şi răzbunare, dar răzbunarea nu este calea lui Iisus”, a fost mesajul Papei Francisc.

O variantă voalată prin care Suveranul Pontif a încurajat respectarea minorităţilor etnice. La sugestia bisericii catolice din Myanmar, Papa a evitat să folosească termenul rohingya, care descrie minoritatea musulmană persecutată. Decizie salutată de credinicioşi.

Autorităţile din Myanmar sunt acuzate de epurare etnică, după ce peste 600.000 de musulmani au fugit din ţară în ultimele trei luni. Aceştia nu sunt recunoscuţi drept minoritate etnică în Myanmarul budist, care respinge inclusiv termenul rohingya şi îi numeşte bengali pentru că îi consideră imigranţi lilegal din Bangladesh.

Papa Francisc nu s-a referit direct la această minoritate nici în întâlnirile avute cu autorităţile din Myanmar. Se aşteaptă însă să abordeze subiectul în Bangladesh, unde va pleca joi în cea de a doua parte a turneului asiatic şi unde are programată o întâlnire cu un grup de refugiaţi musulmani din Myanmar.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 6°C
IASI 9°C 4°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 9°C 4°C
BRASOV 10°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI