Papa Francisc îi cheamă pe reprezentanții episcopilor catolici din întreaga lume pentru o discuție despre abuzurile împotriva minorilor

Papa Francisc
Papa Francisc
12 septembrie 2018, 16:16

„Sfântul Părinte, după ce a ascultat Consiliul Cardinalilor, a convocat o reuniune cu preşedinţii Conferinţelor Episcopale din întreaga lume pentru a vorbi despre prevenirea abuzurilor împotriva minorilor şi adulţilor vulnerabili”, a informat directoarea adjunctă a biroului de presă al Vaticanului, Paloma G. Ovejero.

Papa Francisc va primi joi mai mulţi episcopi din SUA, în urma scandalului privind abuzurile sexuale care au zguduit Biserica Catolică.

Curtea Supremă a statului Pennsylvania a strâns într-un raport date despre 300 de cazuri de „sacerdoţi prădători” sexuali din 6 dioceze. Cel puțin 1.000 de copii le-au căzut victime.

Un juriu popular a decis să facă publice numele a câtorva zeci dintre aceşti reprezentanţi ai Bisericii Catolice, în condițiile în care aproape toate cazurile sunt prescrise şi nu pot fi urmărite penal.

Conferinţa Episcopilor este un instrument care înlesnește cooperarea între episcopii unui teritoriu, în unitate cu Episcopul Romei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite