Papa Francisc i-a prezentat pe noii cardinali și a făcut apel la cumpătare și deschidere față de cei care au nevoie de ajutor

Papa Francisc i-a prezentat la slujba de duminică pe noii cardinali numiţi săptămâna trecută. Suveranul Pontif a făcut un nou apel la cumpătare şi deschidere faţă de cei care au nevoie de ajutor.

30 Noiembrie 2020, 13:48 (actualizat 30 Noiembrie 2020, 15:36) Știrile TVR |

Noii cardinali au purtat măști de protecție și tradiționalele haine purpurii rezervate rangului lor bisericesc. Slujba a deschis sezonul ceremoniilor religioase înaintea Nașterii Domnului. Papa a avertizat din nou împotrivă excesului și a ambițiilor de avansare în carieră.

Papa Francisc: Dacă suntem aşteptați în Ceruri de ce ar trebui să fim dominați de griji pământene? De ce ar trebui să fim îngrijorați de bani, faimă, succes, tot ce vom lăsa în urmă?

Doar 11 din 13 proaspeți cardinali au fost alături de Papa în basilica San Pietro. Doi nu au reușit să ajungă la Roma din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Papa Francisc: Hai să încercăm să vedem partea bună a acestei situaţii dificile creată de pandemie: să fim mai sobri, mai discreţi şi să le acordăm o atenţie mai respectuoasă oamenilor de lângă noi care au nevoie, câteva momente de rugăciune în sânul familiei făcute cu multă simplitate. Aceste trei lucruri ne vor ajuta foarte mult.

Printre cei aleși să devină cardinali se află și arhiepiscopul de Washington, Wilton Gregory, primul afro-american ridicat la acest rang. Papa Francisc a făcut apel, din nou, la caritate și a și-a exprima solidaritatea cu insulele din America Latină lovite de uraganul Iota.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 27°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 24°C 26°C
CRAIOVA 23°C 22°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI