Papa Francisc dezvăluie că a avut o pneumonie la sfârșitul lunii martie, însă doreşte să călătorească în continuare

Papa Francisc
Papa Francisc
1 mai 2023, 07:46

„Am simţit o durere puternică la finalul audienţei (din 29 martie), nu mi-am pierdut cunoştinţa„, a povestit papa argentinian în cursul unei conferinţe de presă la bordul avionului cu care se întorcea din vizita sa la Budapesta.

„Am avut febră mare şi (…) medicul m-a internat imediat”, a adăugat el, precizând că a avut o „pneumonie acută şi puternică, în partea inferioară a plămânului”.

„Organismul a răspuns bine la tratament. Slavă Domnului că vă pot povesti„, a adăugat suveranul pontif.

Papa a stat trei zile într-un spital din Roma înainte de a fi externat pe 1 aprilie după o cură de antibiotice.

În tinereţe, la vârsta de 21 de ani, Jorge Bergoglio a suferit de pleurezie acută, iar chirurgii au procedat la extirparea parţială a plămânului drept.

Acest ultim incident de sănătate a făcut obiectul unei comunicări confuze care a alimentat zvonurile în legătură cu sănătatea Papei Francisc, Vaticanul anunţând iniţial că este vorba despre o spitalizare pentru examinări programate, înainte de a indica că papa suferă de bronşită.

Întrebat despre următoarele călătorii, suveranul pontif a confirmat intenţia sa de a merge la Lisabona la începutul lui august pentru Zilele Mondiale ale Tineretului, apoi la Marsilia în septembrie, precum şi în Mongolia.

„Programul (călătoriilor planificate) mă ţine în mişcare
„, a glumit el.

Sănătatea lui Jorge Bergoglio, ales în 2013, pare din ce în ce mai fragilă, în special din cauza durerilor de genunchi care îl obligă să se deplaseze într-un scaun cu rotile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite