Papa Francisc condamnă atacurile cu rachete contra Ucrainei. ”Să ne rugăm la Dumnezeu să convertească inimile celor care încă mizează pe război”

Papa Francisc
Papa Francisc
16 noiembrie 2022, 13:32

Papa Francisc a condamnat, miercuri, cel mai recent val de atacuri cu rachete asupra Ucrainei şi a cerut o încetare a focului pentru a se evita riscul unei escaladări a conflictului, potrivit Reuters.

”Am aflat cu durere şi îngrijorare despre un nou atac cu rachete asupra Ucrainei, care a cauzat pagube infrastructurii civile şi decese’‘, a declarat suveranul pontif în limba italiană.

”Să ne rugăm la Dumnezeu să convertească inimile celor care încă mizează pe război şi să facem ca dorinţa de pace să prevaleze în Ucraina pentru a se evita o escaladare şi a deschide calea către o încetare a focului şi dialog’, a adăugat papa Francisc.

Numai marţi, Rusia a lansat 110 rachete, precum şi 10 drone fabricate în Iran, a anunţat Statul Major al armatei ucrainene.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că principala ţintă a valului de rachete trase marţi de forţele ruse a fost infrastructura energetică a Ucrainei, precizând că au fost lovite doar 10 ţinte în mod intenţionat.

Atacurile au lăsat fără energie electrică milioane de oameni în 16 dintre cele 24 de regiuni ale Ucrainei, printre care şi capitala Kiev.

În luna octombrie, papa Francisc l-a rugat direct pe preşedintele rus Vladimir Putin să oprească ”spirala violenţelor” în Ucraina. El a menţionat Ucraina în aproape toate apariţiile sale publice şi de câteva ori a atenţionat cu privire la riscul utilizării armelor nucleare, cu consecinţe globale incontrolabile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite