Papa Francisc avertizează în legătură cu ”iarna demografică” din Italia: O Italie fără copii este o Italie care nu crede în ea şi nu-şi planifică viitorul

Papa Francisc
Papa Francisc
14 mai 2021, 15:02

În cadrul unei conferinţe de presă în legătură cu numărul redus al naşterilor în Italia, papa Francisc a declarat că sondajele au arătat că majoritatea tinerilor doresc să aibă copii, însă sunt îngrijoraţi de cheltuielile pe care le presupune creşterea acestora, scrie Agerpres care citează Reuters.

„Visele lor pentru o viaţă nouă, seminţele renaşterii ţării, se confruntă cu o iarnă demografică care este rece şi întunecată”, a mai spus suveranul pontif.

„Pentru ca viitorul să fie bun, trebuie să avem grijă de familii, în special de familiile tinere, care sunt cuprinse de griji ce riscă să le paralizeze planurile de viaţă. Mă gândesc la îngrijorările provocate de costurile tot mai inaccesibile ale creşterii copiilor”, a mai spus el.

În cadrul aceluiaşi eveniment, premierul Mario Draghi a declarat că Italia a raportat doar 404.000 de naşteri anul trecut, cea mai mică rată de la începerea înregistrărilor naşterilor, în scădere cu 30% faţă de acum 12 ani, în timp ce numărul deceselor s-a ridicat la 746.000.

„O Italie fără copii este o Italie care nu crede în ea şi nu-şi planifică viitorul. Este o Italie destinată să îmbătrânească încet şi să dispară”, a mai spus Draghi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite