Papa Francisc are demisia deja semnată pentru cazul în care va avea probleme de sănătate

Papa Francisc
Papa Francisc
18 decembrie 2022, 11:53

Suveranul pontif, care a împlinit sâmbătă 86 de ani, a subliniat în trecut că va renunţa la papalitate în cazul în care se va confrunta cu probleme de sănătate.

Într-un interviu oferit cotidianului spaniol ABC, Papa a precizat că şi-a semnat deja demisia şi i-a înaintat-o secretarului de stat al Vaticanului, monseniorul Tarcisio Bertone, înainte ca acesta din urmă să se pensioneze, în 2013.

Mi-am semnat demisia şi i-am spus: în cazul unui impediment medical sau de altă natură, iată demisia mea. O aveţi„, a precizat Suveranul pontif.

Răspunzând întrebării jurnalistului dacă doreşte ca această informaţie să fie cunoscută, Francisc a răspuns: „Pentru asta v-am spus”. El a precizat că nu ştie ce a făcut Bertone după ce a primit această scrisoare.

Papa suferă de o afecţiune inoperabilă a genunchiului, care l-a forţat să folosească în ultimele luni un scaun cu rotile.

El a fost nevoit să-şi anuleze sau să-şi reducă activităţile în repetate rânduri în cursul anului, din cauza durerilor pe care le resimte, şi a recunoscut într-un interviu din luna iulie că, în ceea ce priveşte activităţile sale, trebuie să o ia mai încet.

„Cred că la vârsta mea şi cu această problemă trebuie să mă păstrez puţin pentru a putea servi Bisericii. Sau, dimpotrivă, să mă gândesc la posibilitatea de a mă retrage”, a declarat el.

Predecesorul lui Francisc, Papa Benedict al XVI-lea, a demisionat în 2013 din cauza unor probleme de sănătate şi locuieşte în prezent la Vatican.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite