Joia Mare dinaintea Paştelui catolic. Papa Francisc a spălat picioarele unor deţinuţi. Părintele Doboș: Acesta este sacrificiul! Să nu ne fie teamă să lăsăm de la noi, ca mulți alți oameni să poată trăi în pace

15 aprilie 2022, 11:39

Liderul Bisericii Catolice a putut să reia acest ritual, care aminteşte de gestul de smerenie al lui Iisus Hristos în faţa apostolilor săi, după doi ani de pauză din cauza restricţiilor legate de pandemia de coronavirus.

Suveranul pontif în vârstă de 85 de ani a mers la închisoarea Civitavecchia, situată la nord-vest de Roma, joi după-amiază. În prezenţa deţinuţilor şi a gardienilor, papa Francisc a afirmat că Dumnezeu oferă întotdeauna iertarea.

După slujbă, el a spălat picioarele a 12 deţinuţi – bărbaţi şi femei de diferite vârste şi etnii, a anunţat Sfântul Scaun.

Papa Francisc predică în mod repetat smerenia şi caritatea, adesea amintindu-le credincioşilor catolici de oamenii aflaţi la marginea societăţii.

În Vinerea Mare, papa Francisc va oficia seara târziu slujba Patimilor în Bazilica Sfântul Petru din Roma.

Papa a făcut apel la un armistițiu de Paște

Papa Francisc a făcut apel, duminică, la un armistiţiu: Să înceapă un armistiţiu de Paşte. Dar nu pentru a se reînarma şi a relua lupta, ci un armistiţiu pentru a ajunge la pace prin negocieri reale, chiar cu sacrificii spre binele oamenilor. Ce rost are victoria dacă steagul este ridicat pe un morman de ruine? Cu Dumnezeu totul este posibil!

Părintele Francisc Dobos: Acesta este sacrificiul, să nu ne fie teamă  să lăsăm de la noi ca mulți alți oameni să poată trăi în pace

Părintele Francisc Dobos, a explicat într-o Ediție Specială la TVR, că Sacrificiul este cel al lui Hristos care a devenit vulnerabil, nu și-a păstrat viața tocmai pentru ca ceilalți să aibă viață. Acesta este sacrificiul, ca noi să nu ne fie teamă să murim sau să lăsăm de la noi ca mulți alți oameni să poată trăi în pace. Să nu punem în față egoismul, interesele noastre și prin negocieri care au loc să oprim această spirală a egoismului și a intereselor de o parte. Să ne gândim la viața tuturor!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite