Papa Francisc a primit echipa Celtic Glasgow la Vatican. „Am aflat că aveţi o specialitate foarte importantă în ţara voastră, un ‘lapte’ scoţian. Un pic ar fi bun!”

Papa Francisc și antrenorul echipei Celtic Glasgow
Papa Francisc și antrenorul echipei Celtic Glasgow
29 noiembrie 2023, 14:04

În ciuda recentelor sale probleme respiratorii, care l-au forţat să-şi anuleze călătoria la conferinţa COP 28 de la Dubai, Suveranul Pontif i-a primit pe fotbaliştii scoţieni într-o audienţă privată.

„Bună ziua. Îmi mare rău că această răceală mă împiedică să pot vorbi mult, dar mă simt mai bine decât ieri. Vreau să vă spun un lucru. În sport, poate cel mai frumos lucru este gratuitatea, acea frumuseţe de a juca împreună”, a declarat Papa.

„Vă rog să nu pierdeţi niciodată amatorismul, unde sportul este de dragul sportului. Asta înseamnă mult şi vă mulţumesc pentru asta. Nu contează dacă vei câştiga sau nu, nu contează. Toată lumea luptă pentru a câştiga, dar victoria nu este sfârşitul, poate fi o înfrângere. Victoria este faptul de a juca împreună, ca o echipă”, a adăugat Papa Fancisc.

El i-a salutat pe rând pe membrii expediţiei scoţiene care au venit la întâlnire şi, chiar înainte de a-şi lua rămas bun i-a rugat să-i aducă data viitoare specialitatea Scoţiei.

„Am aflat că aveţi o specialitate foarte importantă în ţara voastră, un ‘lapte’ scoţian… Un pic ar fi bun!”, le-a spus Suveranul Pontif, referindu-se desigur la celebrul whisky scoţian.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite