Papa Francisc a parcurs Piața San Pietro alături de un băiețel cu sindrom Down și a băut ceai Mate oferit de un enoriaș la audiența generală

29 martie 2018, 09:44

Americanul Peter Lombardi are 12 ani; este cu familia în vacanţă la Roma pentru că, de curând, a învins cancerul. Fusese diagnosticat cu o boală cumplită, leucemia limfoblastică. Copiii cu sindrom Down sunt predispuşi la asemenea afecţiuni. Papa nu doar că l-a luat în papamobil – ci i-a făcut aproape întregul tur al pieţei San Pietro.

(w500) Papa Franc

În parcursul său suveranul pontif a binecuvântat copii şi, deja obişnuit al manifestărilor nonconformiste, a gustat de la un enoriaş Mate, ceai din ţara sa natală Argentina, şi i-a spus că îi place foarte mult.

(w500) Papa Franc

Aşa-numita audienţă generală, în care Suveranul Pontif i se adresează publicului, nu a fost însă doar glume şi băi de mulţime.

Papa Francisc: „Să ne gândim la aşa-numiţii creştini mafioţi: aceşti oameni nu au nimic creştin în ei. Spun că sunt creştini, dar poartă moarte în sufletul lor şi pentru alţii. Să ne rugăm pentru ei, pentru ca Domnul să le atingă sufletele.”

Un criminal nu poate fi creştin numai cu vorba, a spus Papa Francisc: „Sunt falşi creştini, cei ce spun că Hristos a înviat, că sunt mântuiţi de Hristos, că trăiesc o viaţă  nouă – dar de fapt trăiesc o viaţă coruptă. Şi aceşti falşi creştini vor  sfârși rău.”

Cu numai câteva zile înainte de Paştele Catolic, care se marchează în această duminică, suveranul Pontif a spus că această sărbătoare este mai importantă decât Crăciunul, pentru că semnifică momentul în care Iisus Hristos a luat asupra sa păcatele oamenilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite