Papa Francisc, vizită pe insula Lesbos, mesaj către liderii lumii: Vă implor să oprim acest naufragiu al civilizaţiei. Suntem în epoca gardurilor și a sârmei ghimpate

Primire emoţionantă pentru Papa Francisc pe insula Lesbos din Grecia, din partea migranţilor. Cei mai mulţi au fost salvaţi de autorităţile elene din Mediterană şi aşteaptă o viză pentru intrarea legală în Europa. Suveranul Pontif a cerut lumii să pună capăt naufragiului civilizaţiei.

05 Decembrie 2021, 22:51 (actualizat 05 Decembrie 2021, 23:23) Știrile TVR |

Sute de migranți, mulți cu copii în brațe, l-au așteptat pe Papa Francisc la intrarea în tabără. Suveranul Pontif i-a salutat, le-a strâns mâinile și le-a promis că îi va sprijini în eforturile pe care le fac pentru a avea o viață normală.

Mulți speră ca Papa să-i poată reloca în Italia, așa cum s-a întâmplat după vizita de acum 5 ani, când a luat cu el 12 refugiați sirieni.

"Am venit aici ca să văd şi să vă privesc în ochi. Ochi plini de teamă şi de speranţă, ochi care au văzut violenţa şi sărăcia, ochi inundaţi de prea multe lacrimi", a declarat Papa Francisc.

În tabăra de la Mavrovouni sunt găzduiți peste 2.300 de migranți. Unii au încercat să-i strecoare Suveranului Pontif sau oficialilor care îl însoțeau bilețele cu datele lor de contact, în încercarea de a pleca mai repede din tabără.

Trebuie atacate cauzele de bază, nu săracii care plătesc consecințele și sunt folosiți pentru propaganda politică, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc: "Mediterana, care de milenii a reunit diferite popoare şi ţinuturi îndepărtate, este pe cale să devină un cimitir sumbru, fără pietre funerare. Vă implor să oprim acest naufragiu al civilizaţiei".

"Suntem în epoca gardurilor și a sârmei ghimpate", a spus Papa, amintind că s-au schimbat puține lucruri în ultimii ani în problema migrației.

Tabăra de refugiați de pe insula Lesbos este înconjurată de ciment, garduri de sârmă ghimpată și mare.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI