Papa Francisc, referitor la recenta sa intervenţie chirurgicală: ”Încă sunt viu: Un infirmier mi-a salvat viaţa”

Papa Francisc
Papa Francisc
30 august 2021, 12:03

Într-un scurt extras din acest interviu difuzat luni, papa glumeşte pe seama sănătăţii sale şi răspunde „încă sunt viu: un infirmier mi-a salvat viaţa, un om cu multă experienţă”.

”Este a doua oară când un infirmier îmi salvează viaţa. Prima oară a fost în anul 1957″, a mărturisit Papa. Atunci a fost o măicuţă italiană cea care, opunându-se medicilor, i-a schimbat medicaţia tânărului seminarist pentru a-l trata de pneumonia de care suferea şi i-a salvat viaţa, după cum a povestit Papa Francisc în repetate ocazii.

Interviul abordează, potrivit COPE, şi speculaţiile privind sănătatea Papei, inclusiv o posibilă retragere din activitate – un zvon amintit într-un ziar italian. Referitor la aceasta, pontiful răspunde: „Când un papă este bolnav, se iscă o briză sau un uragan în Conclav”.

Papa Francisc a fost operat la 4 iulie „pentru stenoză diverticulară gravă cu semne de diverticulită sclerozantă”, în cadrul căreia i-a fost extrasă o parte din colon şi pentru care a stat zece zile în spital.

La ultimele evenimente publice, Papa a apărut complet recuperat, deşi la ultima audienţă cu legislatorii catolici şi-a început discursul prezentându-şi scuze pentru că nu putea să stea în picioare deoarece se afla „în perioada postoperatorie”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite