Papa Francisc: Războiul din Ucraina este ”un ultragiu adus lui Dumnezeu”

Papa Francisc
Papa Francisc
13 aprilie 2022, 17:38

Sfântul părinte a abordat din nou tema războiului şi a precizat că acesta este „întotdeauna o acţiune a omului care conduce la idolatria puterii”.

Deşi papa nu a făcut de data aceasta un apel la încetarea conflictului militar din Ucraina, el a reflectat asupra războaielor şi „tentaţiei unei păci false, bazate pe putere, care conduce la ură şi la trădare faţă de Dumnezeu”.

Suveranul pontif a citat cartea scriitorului rus Dostoievski „Legenda Marelui Inchizitor”, pe care a definit-o ca mereu actuală pentru că reprezintă logica lumească.

Papa a respins totodată ideea „unei păci armate”. „Pacea lui Iisus nu-i domină pe ceilalţi, nu este niciodată o pace armată, niciodată!”, a spus Suveranul Pontif la încheierea audienţei.

Sfântul părinte le-a cerut credincioşilor ca în aceste zile să se aplece în faţa Crucii pentru a cere „pacea din inimă şi pacea pentru omenire”.

Papa a reamintit că anul acesta credincioşii polonezi vor sărbători Paştele „într-un mod special: alături de mulţi invitaţi ucraineni”.

„Paştele este o sărbătoare în familie, iar voi, prin faptul că deschideţi casele voastre, aţi devenit familia lor. Deşi majoritatea dintre ei sărbătoresc Paştele o săptămână mai târziu, conform tradiţiei ortodoxe, este acum momentul să vă înălţaţi împreună ochii spre Cruce, să aşteptaţi reînvierea lui Hristos şi să vă rugaţi pentru pacea în Ucraina”, a subliniat Papa.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite