Papa Francisc, primit de Prințul Moștenitor la Palatul Regal, în prima vizită a unui Suveran Pontif în Emiratele Arabe

4 februarie 2019, 11:27

Șeful Bisericii Catolice a fost primit cu onoruri: coloana oficială a fost escortată de o gardă a cavaleriei, iar avioane de luptă au pulverizat un gaz special în cele două culori ale steagului Vaticanului, alb și galben.

Prințul moștenitor l-a primit oficial pe Suveranul Pontif în cadrul unui eveniment organizat în această dimineață la Palatul Regal. Papa a avut întâlniri private cu lideri din Emiratele Arabe Unite, a vizitat Marea Moschee și Catedrala din Abu Dhabi.

Papa Francisc va oficia o slujbă la care sunt așteptați în jur de 120 de mii de oameni.

În Emirate trăiesc aproximativ 1 milion de catolici, adică 10% din populație, majoritatea fiind muncitori din Filipine și India

Vizita Papei Francisc în Emiratele Arabe Unite este parte dintr-o serie de evenimente organizate de oficialii arabi grupate sub numele „Anul Toleranței”, prin care vor să promoveze o deschidere mai mare către alte religii.

Prima călătorie a șefului Bisericii Romano-Catolice în peninsula arabă este umbrită de participarea Emiratelor la războiul pe care îl poartă în Yemen coaliția condusă de Arabia Saudită împotriva rebelilor houthi. Conflictul s-a soldat cu zeci de mii de morți și cu 16 milioane de civili amenințați de foamete.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite