Papa Francisc, prima vizită la Fatima - unul dintre cele mai importante locuri ale creştinătăţii

Papa Francisc ajunge, vineri, la unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale creştinătăţii - Fatima, în Portugalia. Acum 100 de ani, credincioşii spun că Fecioara Maria li s-a înfăţişat unor copii păstori şi a făcut profeţii. Unii spun că nici până astăzi, Vaticanul nu le-a dezvăluit pe deplin.

12 Mai 2017, 08:40 (actualizat 12 Mai 2017, 09:28) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Papa Francisc la Fatima"

Doi dintre micii păstori cărora le-a apărut într-o grotă Fecioara Maria, Francisco şi Jacinta Jesus Marto, vor fi canonizaţi de Papa Francisc în aceste zile. Miracolul care li se atribuie este vindecarea unui copil care căzuse de la înălţime şi suferise traume cerebrale grave.

Este prima vizită a Papei Francisc la Fatima - un loc oricum încărcat de semnificaţii şi aflat pe celebrul Camino de Santiago - drumul iniţiatic parcurs de mii de pelerini, pe urmele Sfântului Iacob.

Înainte de plecare, în audienţa sa publică, Suveranul Pontif a vorbit de Fecioara Maria: "Cu toţii am întâlnit femei puternice care au îndurat mult pentru copiii lor. Nu suntem orfani: avem o Mamă în Ceruri; este sfânta mamă a lui Iisus. Ea ne învaţă virtutea răbdării, chiar atunci când răbdarea pare fără sens".

Măsurile de securitate de la Fatima sunt draconice. La graniţa cu Spania sunt cozi imense, inclusiv Ministerul de Externe de la Bucureşti a emis o avertizare pentru cei ce călătoresc în Portugalia zilele acestea.

Fatima este unul dintre cele mai încărcate şi mai misterioase locuri ale creştinătăţii.

De pe 13 mai 1907, Fecioara Maria le-a apărut copiilor Francisco, Jacinta şi mai ales verişoarei lor, Lucia, care ulterior s-a călugărit. Acesteia din urmă i-a revelat trei profeţii. Una o viziune a iadului; a doua prevestea sfârşitul Primului Război Mondial şi începutul unui al doilea.

Aceste viziuni, Lucia Santos le-a descris în memoriile sale; pe a treia nu a dezvăluit-o - a fost însă publicată de Vatican şi veridicitatea sa este în continuare contestată şi interpretată în varii feluri, inclusiv ca viziune a Apocalipsei, a tentativei de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea sau a căderii Bisericii Catolice.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 30°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 18°C 21°C
CONSTANTA 27°C 26°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI