Papa Francisc, în vizită în Maroc. Suveranul Pontif şi Regele Mohammed al VI-lea au cerut ca Ierusalimul să rămână „patrimoniu comun al celor trei religii monoteiste”

30 martie 2019, 21:54

Regele Mohammed al VI-lea era în decapotabilă şi saluta mulţimea, iar lângă el se afla „papa-mobilul” Sfântului Părinte.

Imediat după sosire, Papa a mers la un institut fondat de monarhul marocan, dedicat propovăduirii islamului moderat. Suveranul Pontif a spus că migraţia nu va fi rezolvată prin bariere, ci prin justiţie socială.

Papa Francisc şi Regele Mohammed al VI-lea al Marocului au cerut ca Ierusalimul să rămână „patrimoniu comun al celor trei religii monoteiste”. Poziţia lor a fost consemnată într-o declaraţie comună citată de AFP, preluată de Agerpres, în care se subliniază „unicitatea şi sacralitatea” Oraşului Sfânt.

Anterior, în discursul ţinut în faţa a mii de marocani, Suveranul Pontif a susţinut că „libertatea conştiinţei şi libertatea religiei – care nu se limitează la libertatea cultului, ci trebuie să permită fiecăruia să trăiască potrivit propriilor convingeri religioase – sunt legate inseparabil de demnitatea umană”.

În cuvântarea sa publică, Papa Francisc a apreciat că pentru combaterea fanatismului şi a fundamentalismului este nevoie de „solidaritatea tuturor credincioşilor, care au valorile noastre comune ca referinţe inestimabile ale modului nostru de acţiune”.

Vizita Papei în Maroc, la invitaţia Regelui Mohammed, continuă duminică.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite