Papa Francisc, în vizită în Maroc. Suveranul Pontif şi Regele Mohammed al VI-lea au cerut ca Ierusalimul să rămână "patrimoniu comun al celor trei religii monoteiste"

Sosirea Papei Francisc la Rabat a fost marcată de un incident de securitate. Un bărbat s-a repezit spre convoiul de maşini în care se aflau Regele Marocului şi Papa Francisc. Bărbatul a fost imediat imobilizat de agenţii de pază.

30 Martie 2019, 21:54 (actualizat 30 Martie 2019, 22:10) Știrile TVR |

Regele Mohammed al VI-lea era în decapotabilă şi saluta mulţimea, iar lângă el se afla "papa-mobilul" Sfântului Părinte.

Imediat după sosire, Papa a mers la un institut fondat de monarhul marocan, dedicat propovăduirii islamului moderat. Suveranul Pontif a spus că migraţia nu va fi rezolvată prin bariere, ci prin justiţie socială.

Papa Francisc şi Regele Mohammed al VI-lea al Marocului au cerut ca Ierusalimul să rămână "patrimoniu comun al celor trei religii monoteiste". Poziţia lor a fost consemnată într-o declaraţie comună citată de AFP, preluată de Agerpres, în care se subliniază "unicitatea şi sacralitatea" Oraşului Sfânt.

Anterior, în discursul ţinut în faţa a mii de marocani, Suveranul Pontif a susţinut că "libertatea conştiinţei şi libertatea religiei - care nu se limitează la libertatea cultului, ci trebuie să permită fiecăruia să trăiască potrivit propriilor convingeri religioase - sunt legate inseparabil de demnitatea umană".

În cuvântarea sa publică, Papa Francisc a apreciat că pentru combaterea fanatismului şi a fundamentalismului este nevoie de "solidaritatea tuturor credincioşilor, care au valorile noastre comune ca referinţe inestimabile ale modului nostru de acţiune".

Vizita Papei în Maroc, la invitaţia Regelui Mohammed, continuă duminică.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI