Papa Francisc, în Vinerea Mare a catolicilor: Generaţiile noastre lasă tinerilor o lume dezbinată de războaie şi orbită de egoism

31 martie 2018, 14:46

20 de mii de credincioși, din toata lumea, au venit la Colosseum pentru procesiunea nocturnă a Drumului Crucii. Textele religioase rostite la procesiunea Via Crucis au fost scrise de tineri; de altfel, papa Francisc a dedicat întreg anul 2018 tinerilor.

(w500) Papa Franc

Papa Francisc: „Privirea noastră spre tine, Domnul nostru, Isus, este plină de ruşine, de pocăinţă şi de speranţă. Ruşine pentru că mulţi tineri, chiar şi unii dintre slujitorii tăi, au cazut în ispita ambiţiei, gloriei deşarte şi şi-au pierdut demnitatea. Ruşine pentru că generaţiile noastre lasă  tinerilor o lume dezbinată de războaie şi orbită de egoism, o lume în care tinerii, bolnavii, vârstnicii sunt marginalizaţi.”

(w500) Via Crucis

Liderul organizatiei catolice Caritas din Siria a purtat crucea într-una dintre cele 14 opriri tradiționale ale traseului. Apoi, crucea a fost încredințată unor călugărițe dominicane de origine irakiană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite