Papa Francisc, în mesajul Urbi et Orbi: Fie ca Iisus care a spulberat întunericul păcatului şi al morţii să aducă pacea în zilele noastre

16 aprilie 2017, 14:46

Papa Francisc a rostit această binecuvântare care le garantează iertarea păcatelor nu numai celor care sunt de faţă, ci şi celor care urmăresc de la distanţă, prin televizor, radio sau pe internet. E un mesaj special, adresat oraşului (cetății) şi întregii lumi, rostit de un Suveranul Pontif de Paşte, de Crăciun sau la alegerea unui nou Papă.

Sfântul Părinte a trimis gândurile de bine nu numai credincioşilor catolici, ci întregii lumi creştine.

Papa Francisc a făcut apel la pace în Orientul Mijlociu și în Siria, „țară martir și victimă a unui război care nu încetează să semene oroare și moarte”.

Dragi fraţi şi surori!  Anul acesta, creştinii de toate confesiunile  sărbătoresc Paştele împreună.  Cu o singură voce, în toate părţile lumii,  purtam mesajul că  Domnul a Înviat într-adevăr,  aşa cum a spus.  Fie ca Iisus care a spulberat întunericul  păcatului şi al morţii  să aducă pacea în zilele noastre.  Paşte Fericit!, a spus suveranul Pontif în messajul său.

(w500) Papa Franc

Papa le-a reamintit creștinilor că Hristos a Înviat și devine tovarăș de drum pentru toți cei obligați să-și părăsească țările din cauza conflictelor armate, atacurilor teroriste, foametei și regimurilor opresive.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite