Papa Francisc, despre Mama tuturor bombelor: ‘Mi-a fost ruşine când am auzit numele’

7 mai 2017, 11:57

Lumea e în război. Se aruncă bombe care cad pe spitale, şcoli, peste oameni bolnavi şi copii. Nimic nu mai contează, bombele continuă să cadă. Mi s-a făcut ruşine când am auzit numele bombei – „Mama tuturor bombelor”. O mamă dă viaţă, această bombă le ia şi, totuşi, îi spunem acestui dispozitiv „mamă”, a spus Suveranul Pontif în cadrul unei întâlnirii cu tinerii, despre dispozitivul numit „Mama tuturor bombelor”.

Cea mai mare bombă nenucleară a armatei SUA a fost denumită pe scară largă, în briefinguri şi informări, Mama tuturor bombelor.

(w500) Super-bomb

Aviaţia americană a lansat, în aprilie, această bombă, care are denumirea oficială GBU-43 Massive Ordnance Air Blast (MOAB), în estul Afganistanului, asupra unor luptători ai grupării Stat Islamic.

Această bombă, lungă de nouă metri şi cu un diametru de un metru, cu o greutate de 9,8 tone, a fost folosită pentru prima oară în acest atac asupra jihadiștilor.„Mama bombelor” nu poate fi lansată de nici un bombardier clasic și este parașutată din aeronave speciale de transport Hercules.

Super-bomba ghidată prin GPS a fost testată pentru prima dată în martie 2003, cu numai câteva zile înainte de începutul războiului din Irak.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite