Papa Francisc, baie de mulțime la audiența generală. Zeci de mii de oameni la un pelerinaj musulman din Irak. Evreii ultraortodocși s-au bătut cu poliția

7 octombrie 2020, 20:46

Audiența generală a Papei Francisc s-a mutat la interior, așa cum se întâmplă în sezonul rece, iar imaginile contrastează cu regulile sanitare.

Mai puțini oameni în sală dar grupați compact, cu măștile mai mult sau mai puțin corect folosite.

Nici Suvernaul Pontif nu a purtat mască și chiar a pupat mâinile a doi preoți.

Pentru prima oară, Papa Francisc a fost văzut folosind gel dezinfectant.

La audiență au fost invitate și mai multe cupluri de tineri căsătoriți, Papa Francisc făcând chiar o glumă în acest sens.

Imagini mult mai îngrijorătoare de la Karbala, unde zeci de mii de crediniciosi au participat la un important festival religios shiit.

Autoritățile nu au putut decât să transmită rugăminți oamenilor să se protejeze și mulți voluntari împărțeau măști și gel dezinfectant și luau temperatura. Cei mai mulți au ignorat însă toate aceste măsuri.

Și la standurile de mâncare, prepararea și servirea se desfășura caînainte de pandemie, în ciuda declarațiilor celor responsabili.

Pelerinajul de la Karbala este unul dintre cele mai mari din lume, dar anul acesta s-a interzis prezența credincioșilor străini.

Irakul a raportat peste 4 mii de cazuri de infectare la ultimul bilanț zilnic.

Violențe în Israel, unde sute de evrei ultraortodocși s-au bătut cu poliția. Asta după ce au fost scoși cu forța dintr-o sinagogă pentru că sunt interzise adunările la interior.

Cel puțin 20 de persoane au fost arestate și s-au înregistrat mai mulți răniți.

Israelul a intrat luna trecută într-o nouă perioadă de restricții dure. Sunt peste 60 de mii de cazuri active de COVID și 800 de persoane sunt internate la terapie intensivă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite