Papa Francisc și-a început vizita în Egipt

28 aprilie 2017, 12:23

Prima întâlnire a Papei este cu preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi. Apoi, Sfântul Părinte are întâlniri cu şeful Bisericii Copte.

Teodor al II-lea, ‘Tawadros’ în arabă, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Copte, a scăpat ca prin minune din atentatul de la Alexandria. Teroriştii au lovit chiar de Florii, în timpul slujbei.

Împreună cu Patriarhul ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu, Suveranul Pontif participă la conferinţa internaţională despre pace organizată de Imamul de la al-Azhar, cea mai înalta autoritate a Islamului sunnit.

ACTUALIZARE 12.25 Securitatea Papei este prioritară pentru autoritățile egiptene; a fost închis complet cartierul diplomatic în care va înnopta, iar poliția a mers din ușa în ușa în toate clădirile din zona pentru a le verifica.

Papa a anunțat deja că nu se va deplasa într-un vehicul blindat, ci într-o mașina obișnuită pentru a fi mai aproape de oameni.

De altfel, Suveranul Pontif spunea acum ceva vreme că mașina papala blindată este ca o cutie de sardine, care îl impiedică să ia contact cu credincioșii de rând.

Suveranul pontif va lua cuvântul la o conferință internațională pe tema păcii la universitatea islamică din Cairo, Al-Azhar, cel mai important loc al teologiei islamice sunnite, unde se va întâlni cu marele imam al acestui centru, șeicul Ahmad Muhammad al-Tayeb, înaltă autoritate sunită.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite