Papa Francisc și-a început vizita în Bulgaria. Suveranul Pontif a dus la Sofia mesajul „Pace pe Pământ”!

5 mai 2019, 11:52

Papa Francisc a fost întâmpinat la aeroportul din Sofia de prim-ministrul Boiko Borisov, cel care i-a adresat invitația de a vizita Bulgaria.

Primirea oficială a avut loc la palatul prezidențial, unde Suveranul Pontif a fost așteptat de președintele Rumen Radev cu onoruri de cel mai înalt nivel.

Sfântul Părinte a oficiat o slujbă la care au asistat mii de bulgari dar și credincioși veniți din toate colțurile lumii.

Unul dintre cele mai importante momente ale zilei a fost întâlnirea cu Patriarhul Neofit, șeful Bisericii Ortodoxe Bulgare, și cu membrii Sfântului Sinod.

În semn de respect, Papa Francisc l-a sărutat pe obraz de trei ori pe Neofit și a sărutat și crucea acestuia. La întâlnire a participat și fostul suveran, regele Simeon al II-lea.

Papa a vizitat apoi catedrala Alexaxandr Nevski, unde s-a rugat în fața iconostasului sfinților Chiril și Metodiu:

Papa Francisc: Hristos este viu! El este speranţa noastră şi aduce cea mai frumoasă lumină asupra lumii noastre. Tot ce atinge devine nou, plin de viaţă. De aceea, primele cuvinte pe care vreau să vi le spun sunt: Hristos este viu şi vrea ca şi voi să fiţi vii! El este alături de voi şi nu vă va abandona niciodată!

De-a lungul întregii zile, vizita Papei a fost dominată de emoția întâlnirii cu credincioșii ortodocși sau catolici.

Suveranul Pontif a binecuvântat copii și a fost ovaționat de oamenii veniți să-l vadă.

Papa va vizita și orașul Rakovski din sudul Bulgariei, unde trăiește o  importantă comunitate catolică.

Pe lângă Bulgaria, Papa Francisc va merge luni şi în Macedonia de Nord, fiind primul lider catolic ce vizitează republica fost-iugoslavă.

Papa Francisc va face o vizită ecumenică, sub deviza „Să mergem împreună!”  și în România, în perioada 31 mai – 2 iunie. Televiziunea Română va fi partenerul media oficial al evenimentului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite