Papa face un apel la solidaritate socială. ”Proprietatea privată nu poate fi considerată corectă în toate cazurile, când unii trăiesc extravagant, iar alții nu au nimic”

5 octombrie 2020, 09:03

Papa a ales un loc special pentru a semna enciclica. Orașul în care a trăit și a fost înmormântat Sfântul Francisc, mentorul sau spiritual, cunoscut pentru mesajele sale și predica pentru dragoste între semeni și compasiune.

Suveranul Pontif a spus că pandemia de COVID 19 este ultima criza care demonstrează că aplicarea doar a legilor pietii și a politicilor economice dezechilibrate nu oferă beneficiile economice pe care le susțin adepții lor.

Sfântul Părinte a adăugat că proprietatea privată nu poate fi considerată corectă în toate cazurile, când unii trăiesc extravagant, iar alții nu au nimic.

Papa Francisc: Am fost la Assisi pentru a semna noua enciclică Fratelli Tutti ( Toţi Fraţi), despre frăție și prietenie socială. I-am oferit-o lui Dumnezeu la mormântul Sfântului Francisc care m-a inspirat, așa cum s-a întâmplat și cu precedenta, Laudato Și ( Mă rog către Tine).

De altfel, și numele documentului, Fratelli Tutti, este un citat din învățăturile scrise de Sfântul Francisc din Assisi în secolul al XIII/lea.

Enciclicele papale sunt forma superioară a învățărilor sfântului părinte dar nu sunt infailibile. Fratelli Tutti se referă si la subiecte ca imigrația, prăpastia dintre bogați și săraci, injustiția economică și socială, dezechilibrele în domeniul sănătății și politizarea politică în multe țări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite