FOTO. Papa emerit Benedict al XVI-lea a urmărit online înmormântarea fratelui său

8 iulie 2020, 14:26

Benedict nu a călătorit în Germania pentru înmormântarea fratelui său, al cărui deces la vârsta de 96 de ani a fost anunţat la data de 1 iulie, însă a urmărit de la Vatican ceremonia transmisă online, a declarat episcopul de Regensburg, Rudolf Voderholzer.

În iunie, Benedict, în vârstă de 93 de ani, a făcut o vizită surpriză în Germania natală pentru a-şi vizita fratele grav bolnav, de asemenea preot. Cei doi erau foarte apropiaţi.

Recviemul a avut loc la catedrala din Regensburg, unde Georg Ratzinger a fost directorul faimosului cor de băieţi Regensburger Domspatzen între 1964 şi 1994.

(w620) Inmormânt

Numărul participanţilor la înmormântare a fost limitat din cauza pandemiei de coronavirus. Printre persoanele prezente s-au numărat secretarul personal al lui Benedict, Georg Gaenswein, şi cardinalul Reinhard Marx, arhiepiscop de Freising şi Munchen.

Papa Francisc i-a transmis o scrisoare papei emerit Benedict al XVI-lea în care şi-a exprimat condoleanţele pentru decesul fratelui său.

Suveranul pontif a subliniat că se roagă pentru sufletul decedatului, dar şi pentru ca Benedict să primească consolare divină prin credinţa creştină.

(w620) Fratele Pa

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă