Papa a declarat război abuzurilor sexuale: “Clericii vinovaţi îşi vor atrage mânia Divină”

25 februarie 2019, 15:10

În finalul reuniunii extraordinare pe care a convocat-o la Vatican, Papa a promis că definiţia minorului va fi schimbată, iar vârsta majoratului va fi crescută de la 14 ani, cât este în prezent. Suveranul Pontif a adăugat că Biserica nu va evita niciun efort pentru a-i aduce pe cei vinovaţi în faţa justiţiei şi nu va tolera abuzurile.

“O afirm încă o data: dacă va mai apărea un singur caz de abuz, care reprezintă în sine o atrocitate, acesta va fi tratat cu cea mai severă seriozitate. Într-adevăr, în furia justificată a oamenilor, Biserica vede reflectându-se mânia lui Dumnezeu, trădat şi insultat de aceste persoane dezgustătoare”, a spus Papa Francisc.

În ultimii ani, Vaticanul a fost zguduit de numeroase dezvăluiri ale oamenilor, bărbaţi şi femei, care au fost abuzaţi sexual de preoţi de-a lungul deceniilor. Doi înalţi prelaţi de la Vatican au fost pedepsiţi pentru deţinerea de pornografie infantilă. Conferinţa le-a lăsat, însă, un gust amar victimelor abuzurilor sexuale care spun că nu s-au luat decizii majore şi nu au avut parte decât de promisiuni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite