Panouri fotovoltaice şi pompe de căldură pentru 50 de blocuri din Sectorul 3 al Capitalei. Primăria intenționează extinderea proiectului

Un număr de 50 de blocuri din Sectorul 3 urmează să beneficieze de panouri fotovoltaice, pompe de căldură şi corpuri de iluminat eficiente energetic, conform unui proiect aprobat în şedinţa de joi a Consiliului Local, potrivit Agerpres.

16 Decembrie 2022, 15:18 Știrile TVR |
Parc fotovoltaic / FOTO: Autor: CONSTANTIN DUMA Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

După realizarea acestui proiect pilot, Primăria Sectorului 3 intenţionează să extindă aceste demersuri la toate blocurile din sector.

Autoritatea locală va plăti 90% din investiţie, iar asociaţiile de proprietari restul de 10%. Pentru persoanele cu posibilităţi financiare reduse va achita Primăria Sectorului 3 şi cofinanţarea de 10%.

Sunt vizate blocurile reabilitate termic şi vor fi executate următoarele lucrări:

- Instalarea de panouri fotovoltaice;
- Achiziţionarea şi montarea de pompe de căldură (on-grid), inclusiv achiziţionarea acestora - în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră;
- Înlocuirea lifturilor prin înlocuirea mecanismelor de acţionare electrică a ascensoarelor de persoane, precum şi lucrări de reparare/înlocuire a componentelor mecanice, a cabinei/uşilor de acces, a sistemului de tracţiune, cutiilor de comandă, troliilor, după caz;
- Înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă - tehnologie LED.

„Primăria Sectorului 3 nu poate rămâne insensibilă la contextul energetic dificil spre care ne îndreptăm deja. Creşterea eficienţei energetice a fost şi este o prioritate pentru noi, aceasta implicând reabilitarea termică a blocurilor şi acum o nouă etapă prin acest proiect. Îmi doresc să implementăm aceste măsuri la toate blocurile reabilitate în beneficiul cetăţenilor", a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 30°C 28°C
CLUJ 28°C 26°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 29°C 28°C
BRASOV 27°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI