Panică printre sătenii din Dolj după apariția primului caz de pestă porcină în județ. De frică să nu rămână fără animale, oamenii le taie preventiv

5 noiembrie 2018, 17:55

Confirmarea unui focar de pestă porcină în județul Dolj a pus pe jar autoritățile, dar și populația din mediul rural. Ca la un semn, oamenii au început să taie porcii de teamă să nu se decidă sacrificarea în masă a animalelor.

Primăria a inițiat o campanie de informare în care îi sfătuiește pe cei care cresc porci să nu-i taie, ci să fie mult mai atenți să nu se răspândească virusul. Localnicii nu mai au însă încredere în nicio autoritate.

Pesta porcină a golit însă multe magazine de electrocasnice. La Filiaşi de exemplu, lăzile frigorifice s-au vândut în prima zi după confirmarea primului focar din Dolj. În câteva zile, s-au vândut cât într-un an întreg.

În judeţul Dolj a fost confirmat un singur focar de pestă porncină, într-un sat din comuna Secu. Pentru ca virusul să nu se răspândească, autoritășile au dispus să fie sacrificați peste 70 de porci.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă