Panică printre pasagerii unui avion Blue Air care decolase din Bacău. Din cauza turbulențelor, aeronava a aterizat pe un alt aeroport

4 ianuarie 2018, 16:10

Avionul, un Boeing 737, a decolat la ora 8.50 de pe aeoportul din Bacău și ar fi trebui să aterizeze la 10.15 în Catania. Pasagerii spun că problemele au apărut la aterizare. Deasupra Mării Mediterane a fost o furtună puternică.

Reprezentanții Blue Air susțin că cei 126 de pasageri și cei 6 membri ai echipajului nu au fost nicio clipă în pericol. Piloții au decis să nu mai aterizeze la Catania din cauza vântului puternic, în rafale, și a turbulențelor severe. Aeronava a aterizat fără probleme la Palermo.

ACTUALIZARE Compania Blue Air a revenit cu un comunicat în care arată că  „în niciun moment zborului, siguranța pasagerilor și a echipajului nu a fost pusă în pericol. Aeronava nu a fost și nu a declarat aterizare de urgență / stare de urgență / situație de urgență. Apropierea în vederea aterizării la Catania s-a desfășurat conform procedurilor standard, fără nicio deviere, iar comandantul, experimentând condițiile meteo nefavorabile, a decis întreruperea procedurii de aterizare și redirecționarea spre aeroportul de rezervă Palermo. Aeronava este în stare tehnică optimă pentru zbor și nu a experimentat niciun fel de defect tehnic sau de altă natură în timpul zborului sau al aterizării. În acest moment, aeronava este în cursă, cu pasagerii care aveau cursă de la Catania spre Bacău.”  Compania aeriană are și o solictare către presă:  „Vă solicităm, cu efect imediat, să corectați orice informație eronată care face referire la prăbușiri, stare de alertă, stare excepțională, probleme tehnice, aterizare de urgență sau aterizare forțată, pierdere bruscă de altitudine, pasageri răniți – elemente care ne prejudiciază grav imaginea și care distorsionează în mod evident adevărul. Înțelegem apetitul pentru senzațional, dar vă rugăm insistent să ne sprijiniți într-o informare corectă a audienței dumneavoastră.”

Unul dintre pasageri a povestit că avionul a intrat în picaj, iar bagajele au căzut din compartimentele speciale. Oamenii au intrat în panică, iar la aterizare a fost chemați paramedicii.

(w500) Avion. Ate

Potrivit primului  comunicat al companiei Blue Air, zborul a decolat dimineață din Bacău și ar fi trebuit să ajungă în Catania. Avea la bord 126 de pasageri și 6 membri ai echipajului. Însă din cauza vântului puternic și a turbulențelor, pilotul a fost nevoit să întrerupă cursa pe aeroportul de rezervă din Palermo. Când fenomenele meteo au încetat, avionul și-a continuat zborul spre Catania. Aeronava a aterizat în siguranță la Palermo.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat, astăzi, de la Bacău cu destinația Catania a fost nevoit să realizeze o oprire pe aeroportul de rezervă Palermo, unde cei 126 de pasageri și cei 6 membri ai echipajului au aterizat în siguranță. Cauza exactă în urma căreia aeronava Boeing 737 a fost nevoită să-și întrerupă cursa a fost, în principal, vântul puternic în rafale cu fenomenul de forfecare, cât și turbulențele severe în apropierea aeroportului. Imediat după încheierea acestor fenomene meteo, aeronava și-a continuat zborul cu destinația Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania – Bacău. Încă o dată, dorim să subliniem angajamentul companiei Blue Air care, în astfel de situații, reușește să-și păstreze promisiunea în fața pasagerilor și să-i transporte în siguranță la destinație” – se arată în comunicatul companiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite