Pandemia nu e FAKE NEWS. Tu știi adevărul | Medicul Gindrovel Dumitra: Pot să arăt cu pulsoximetru pe deget că nu se modifică saturaţia oxigenului purtând mască

De la începutul pandemiei, numeroase teorii ale conspiraţiei s-au rostogolit mai ales în mediul online. Nu au ocolit nici subiectul secţiilor ATI de la noi din ţară. Deşi, în continuare, supra-încărcate, cu medici care fac faţă cu greu situaţiei şi care trebuie să îngrijească de 4 ori mai mulţi bolnavi, în stare gravă, mulţi au căzut pradă informaţiilor false...Dar tu ştii adevărul şi a venit momentul să le spunem tuturor că pandemia NU este fake news. O campanie a Ştirilor TVR. Încercăm să demontăm câteva ştiri false alături de medicul de familie Gindrovel Dumitra.

07 Decembrie 2021, 21:07 |

Despre informaţia conform căreia metalul din masca de protecţie este antenă 5G, medicul Gindrovel afirmă:

Este o informaţie falsă. Daca ar fi aşa simplu, atunci multe ar fi simple. Cu ajutorul sârmei sau a plasticului, masca se mulează mai bine la baza nasului şi asigură astfel o protecţie mai bună. Deci, această informaţie este falsă şi nu este susţinută de niciun argument.

O altă informaţie care circulă în spaţiul public spune că din cauza măştii, creierul nu se oxigenează suficient.

Gindrovel Dumitra: Este informaţie falsă. Am avut pacienţi care au invocat acest lucru. Pot să le arăt cu pulsoximetru pe deget că nu se modifică saturaţia oxigenului purtând masca. Poate exista o dificultate în respiraţie, dar până te obişnuieşti. Medicii care o poartă nu au probleme. Concentraţia este aceeaşi. Masca nu reţine oxigenul, ci numai particulele străine.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI