Pandemia NU e FAKE NEWS. Tu știi adevărul | Dr. Cătălin Apostolescu: Cei care au trecut prin boală se pot reinfecta dacă nu se vaccinează. La reinfectare, unii fac forme mai grave de boală

De aproape doi ani, trăim cu un virus nemilos pe care se chinuie să îl învingă împreună medici, oameni de ştiinţă şi tehnologia viitorului. Un efort umbrit însă de frică. Dar tu ştii adevărul şi a venit momentul să le spunem tuturor că pandemia NU este fake news. Se alătură campaniei Știrilor TVR doctorul Cătălin Apostolescu, managerul Institutului Matei Balș.

08 Decembrie 2021, 21:19 (actualizat 08 Decembrie 2021, 21:19) Știrile TVR |

Doctorul Cătălin Apostolescu demontează o serie de fake news-uri. Primul: Ca persoană tânără, nu trebuie să mă protejez de coronavirus.

Orice om se poate îmbolnăvi și la rândul său poate transmite boala. Singura diferență este că tinerii fac mai frecvent o formă ușoară. Mai frecvent, asta nu înseamnă că ei nu pot să facă forme severe, mai ales dacă au și comorbidități, spune dr. Apostolescu. Pe de altă parte, tinerii pot transmite virusul altor persoane, care pot să facă forme severe de boală. Dacă vrem să oprim circulația virusului, trebuie să ne vaccinăm toți, astfel încât virusul să nu mai găsească nicio gazdă disponibilă,  adaugă medicul.

Al doilea fake-news: Nu am nevoie de vaccin dacă am trecut prin boală. Cei care au trecut prin boală, după circa 3 luni de zile de la infectare, se pot infecta din nou, spune dr. Cătălin Apostolescu. Circa jumătate din cei care au trecut prin boală la o a doua infectare fac forme mai ușoare de boală, dar există și un număr semnificativ de persoane care la a doua îmbolnăvire fac forme mai severe, explică medicul.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI