Pandemia nu e FAKE NEWS. Tu știi adevărul | Președintele Societății Române de Obstetrică și Ginecologie: Au pierdut lupta cu viața în aceste luni prea multe gravide nevaccinate

15 decembrie 2021, 22:49

Una dintre cele mai întâlnite afirmații care se încadrează la categoria fake news este cea despre nerecomandarea vaccinurilor gravidelor.

„Încă din ianuarie, acest an, noi am recomandat vaccinarea anti-COVID pentru gravide și, bineînțeles, am continuat puternic tot acest an, toți specialiștii noștri, toți obstetricienii din țară au recomandat vaccinarea anti-COVID gravidelor, pentru că s-a dovedit că gravidele au un risc mai mare de a face o boală gravă, o formă severă a bolii, și pe de altă parte un risc mai mare de a ajunge în terapie intensivă sau chiar și de deces”, a explicat medicul.

„Și din păcate, intervalul acesta ultim din toamnă ne-a arătat acest lucru, au pierdut lupta cu viața prea multe gravide în aceste luni, au ajuns în terapie intensivă sau au pierdut sarcina prea multe gravide, bineînțeles, nevaccinate”, a adăugat conf. dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății Române de Obstetrică și Ginecologie.

Intervenția integrală, în secțiunea VIDEO

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite