Pandemia nu e FAKE NEWS. Tu știi adevărul | Medicul Letiţia Coriu, şef secţie ATI, Spitalul Colţea: Pacienţii mai tineri care au supravieţuit au spus că se vor vaccina

De la începutul pandemiei, numeroase teorii ale conspiraţiei s-au rostogolit mai ales în mediul online. Nu au ocolit nici subiectul secţiilor ATI de la noi din ţară. Deşi, în continuare, supra-încărcate, cu medici care fac faţă cu greu situaţiei şi care trebuie să îngrijească de 4 ori mai mulţi bolnavi, în stare gravă, mulţi au căzut pradă informaţiilor false...Dar tu ştii adevărul şi a venit momentul să le spunem tuturor că pandemia NU este fake news. Medicul Letiţia Coriu, şef secţie ATI, Spitalul Colţea, alături de campania Ştirilor TVR.

06 Decembrie 2021, 21:03 |

Una dintre teoriile conspiraţiei răspândită în mediul online este aceea conform căreia secţiile de Terapie Intensivă de la noi din ţară nu sunt arhipline şi că medicii, autorităţile raportează, de fapt, cifre false.

Medicul Letiţia Coriu: Pacienţilor, aparţinătorilor, tuturor le spun că trăim această pandemie cu secţii pline, nu mai avem solicitări excesive, dar secţiile sunt pline.

O altă teorie falsă este cea legată de nocivitatea administrării oxigenului.

„Oamenii sun victimele acestui tip de scenariu de film în care oxigenul ar fi toxic sau că e dat în exces. Pot să vă spun că este primul tratament care se dă unui pacient aflat în suferinţă. Acest tip de mesaj este foarte dăunător pentru pacienţii care sunt mai puţin informaţi şi care preiau informaţiile de la prieteni, de pe Facebook şi nu au o modalitate de informare foarte corectă (…)Am fost în fel şi chip acuzaţi. Încercăm să comunicăm pe înţelesul oamenilor”.

„Pacienţii mai tineri care au supravieţuit au spus că se vor vaccina” a adăugat medicul.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI