Pandemia de COVID-19 blochează vaccinarea împotriva pojarului în Ucraina

10 septembrie 2020, 13:36

Kristina Kuzemko își duce fiul la clinică pentru vaccin. Nu vrea să riște că micuțul să facă pojar pentru că știe ce înseamnă această boală.

”În fiecare epocă a fost câte o epidemie. E normal în viaţa noastră. Deocamdată nu există un vaccin pentru Covid, dar Slavă Domnului există pentru alte infecţii şi aşa că le folosim”, spune Kristina Kuzemko, mamă.

În primele două luni ale anului deja fuseseră înregistrate aproape 300 de cazuri. UNICEF urmărește cu îngrijorare ce se întâmplă în această țară.

”Ceea ce ştim este că pe fondul pandemiei de COVID a scăzut numărul vaccinărilor antirujeolic. Anul trecut, puţîn peste 40 la sută din copii au fost vaccinaţi. Anul acesta procentul este de aproape 28 la sută”, Lotta Szlwander, reprezentant UNICEF.

Anul trecut, Ucraina a fost cea mai afectată țară din Europa de pojar. Au fost aproape 60 de mii de cazuri. Lunile de carantină impuse de covid 19 au oprit și răspândirea ascestei boli.

Acum însă, odată cu începerea școlilor și cu venirea iernii, doctorii se tem că se vor lupta cu ambele maladii, fără prea multe șanse.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite