LUMEA AZI

Pandemia de coronavirus amenință centrele pentru refugiați din Bavaria

Mai multe persoane în cameră, băi și bucătării comune. În unele centre pentru refugiați din Germania, răspândirea coronavirusului este aproape inevitabilă. În Bavaria Superioară, voluntarii le reproşează autorităţilor de land că nu ar fi luat măsuri din timp asta în timp ce oamenii încearcă să se apere de molimă cum pot.

13 Iunie 2020, 17:58 |

Samba Bah este client fidel al acestui magazin de textile din Bad Tölz, în regiunea Alpilor bavarezi. Samba este originar din Senegal. Alege stofa pentru măscuțele de protecție pe care le confecționează împreună cu alți refugiați. Vor să ajute la reducerea riscului de răspândire a coronavirusului în centrele pentru refugiați.

Samba este membru al unei inițiative care îi sprijină pe refugiați în landul Bavaria.

În perioada pandemiei, cămine întregi sunt în carantină. Locuitorii acestora au mare nevoie de sprijin.

Și Ebou vine din Senegal. Până de curând a fost blocat într-un centru din apropriere de Rosenheim.

El îi povestește lui Samba că, acolo, multor refugiați le era teamă să nu se contamineze fiindcă persoane sănătoase și bolnave trăiau în același loc.

De 6 săptămâni acest centru pentru refugiați este în carantină. Doar locuitorii care au trecut deja prin infecția cu Covid-19 și s-au vindecat au voie să părăsească incinta. Situația a devenit insuportabilă.

Directia locală de sănătate publică le comunică refugiaților că încă nu au voie să iasă, chiar dacă nu au fost confirmate cazuri noi de infecții. Oamenii sunt la limita răbdării.

De abia după o lună de carantină, pentru a ține situația sub control, persoanele infectate cu coronavirus au fost mutate, împreună cu familiile lor, într-un alt centru.

Simon Noichl este voluntar în acest centru pentru refugiați. Nu înțelege de ce autoritățile nu au reacționat mai devreme.

Acest centru, dar și altele, se află sub autoritatea regiunii administrative Bavaria Superioară. Conform factorilor de răspundere, s-ar fi luat suficiente măsuri de precauție.

Samba Bah și alți refugiați din localitatea Bad Tölz nu vor să se bazeze numai pe măsurile autorităților. Până acum, pentru centrele de azil din landul Bavaria au cusut 26.000 de măști de protecție.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 16°C
IASI 11°C 14°C
CLUJ 8°C 11°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 12°C 12°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI